Akıllı Deprem Uyarı Sistemleri

Akıllı Deprem Uyarı Sistemleri

Akıllı ev sistemleri, teknolojileri endüstrileri sayesinde ev sakinlerinin ve şirketlerin ihtiyaçlarına cevap verebilen, onların hayatlarını kolaylaştıran ve daha güvenli daha konforlu ve daha tasarruflu bir yaşam sunan evler için kullanılmaktadır.

Control 4 Akıllı Ev Sistemi’nin en büyük avantajlarından biri, akıllı ev sistemlerinin vereceğiniz birçok komutu arka arkaya yerine getirmek suretiyle gerçekleştirdiği “senaryolandırma” seçeneğini sunmasıdır. Örneğin siz tatildeyken eve yaklaşan birisi olduğunda var olan senaryolar yardımı ile ışıklar, panjurlar, müzik seti veya TV gibi cihazlar çalıştırılıp evin dolu olduğu izlenimi verilebilir ve hırsızın evinize girmesi önlenebilir.

Bunun yanında, doğal afetlerden biri olan depremler için de Control 4 Akıllı Ev Sistemleri önemli bir rol oynar. Sizin ve sevdiklerinizin güvenliği için Control 4 Akıllı Ev Sistemindeki multi-sensörler ile depremi tespit edebilir, önceden oluşturduğunuz deprem sahnesi otomatik olarak devreye girerek uyarılar yapılabilir. Daha önce oluşturulan deprem senaryoları ile birlikte Control 4 Akıllı Ev Sistemi:

  • Deprem algılanarak elektrik, su ve doğal gaz kapatılabilir.
  • Varsa asansörler en yakın kata çekilerek devre dışı bırakılabilir
  • Otomatik kapı varsa kapıları açtırıp çıkış noktası haline getirilebilir.
  • Panjurlar kapalı ise panjurlar açtırılabilir.
  • Deprem algıladığında siren devreye alınıp acil durum bildirimi yapılabilir.

Yorumlar

Yorum Yaz

E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.